Регистрация

Нахут по индийски

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
03 Jan
|
Видяна:
1460
Оцени рецептата

3 с.л. олио

1/4 ч.л. кимион, семена

1 средно голяма глава лук, обелен и нарязан

1/4 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/4 ч.л. смлян карамфил

1 ч.л. смлян кориандър

2 скилидки чесън, обелен, счукан

3 см парче джинджифил, настърган

1 с.л. доматено пюре

565 г консерва нахут или

280 г сварен нахут

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. лют червен пипер (или на вкус)

1 с.л. лимонов сок

 

Загрейте зехтина в голям тиган на умерен огън. Когато се сгорещи, добавете семената кимион. След няколко секунди добавете лука. Запържете, като разбърквате за 7 мин. Намалете котлона и добавете подправките в изброения ред. Разбъркайте добре и добавете чесъна и джинджифила. Запържете, като разбърквате за 3 мин. Добавете доматеното пюре. След това нахута. Добавете солта и лютия пипер и лимоновия сок и се разбърква много добре. Покрийте и оставете да къкри за още 10 минути. Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта