Нахут в джинджифилов сос
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
4 ч сварен нахут
1 ч бульон от сварения нахут
1/4 ч зехтин
2 ч нарязан лук
2 ч.л. нарязан чесън
2 с.л. настърган джинджифил
2 ч.л. смлян кориандър
1/3 ч.л. смлян кардамон
1 1/2 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. черен пипер
1 средно голям домат, нарязан
1 ч.л. сол
Сгорещете олиото в голяма тенджера на средно висока температура. Добавете лука и запържете 5 минути. Добавете чесъна и джинджифила и запържете 2 минути. Добавете всички подправки плюс лимоновия сок. Разбъркайте добре и пържете в продължение на 2 минути. Добавете доматите и гответе още 5 минути. Добавете бульона, солта и още 1/2 чаша вода. Покрийте и парете на слаб огън за 10 минути. Добавете нахута и гответе, покрито, още 10 минути. Сервира се гарнирано с нарязан лук и зелени люти чушки. Сервирайте с хляб.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ