Регистрация

Мус със сирене Рокфор

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
1482
Оцени рецептата

225 г сирене Рокфор

4 с.л. масло

113 г крема сирене

1 яйце, разделено

1 с.л. неовкусен желатин

1/2 ч.л. дижонска горчица

1/2 ч сметана за разбиване

 

Оставете сиренето и маслото да достигнат стайна температура. Разбийте сметаната и заделете. Разбийте белтъка на сняг и оставете настрана. В голяма купа разбийте жълтъка. Добавете Рокфора и разбийте до гладкост. Добавете крема сиренето и маслото и разбийте до гладкост. Разтворете желатина в студена вода, след това поставете съда на желатина в гореща вода и се разбърква, докато се разтвори напълно. Добавете желатина и горчицата в сместа със сиренето. Добавете белтъка и след това сметаната. Изсипете в намаслени купички. Охладете. Сервирайте с бисквити или плодове.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта