Регистрация

Морски миди със земна ябълка

Автор:
lubo
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
822
Оцени рецептата

12 големи земни ябълки, почистени и обелени

Зехтин

12 лука шалот, тънко нарязан на филийки

20 миди

4 листа лайм

8 стръка аспержов фасул

600 мл рибен бульон

Сокът на 3 лайма

2 с.л. рибен сос

Пипер на вкус

 

Сложете малко зехтин в тавичка, добавете земните ябълки и се пече в умерена фурна до златисто, докато леко се карамелизират - около 20 минути. Намажете мидите леко със зехтин от двете страни. Бланширайте боба в кипяща вода. Сложете бланшираните зеленчуци в четири големи купи, заедно с печените земни ябълки и поръсете с нарязания лук отгоре. Междувременно, в тенджера смесете 600 мл рибен бульон, сока от 3 лайма, рибен сос на вкус и черен пипер на вкус и оставете да заври. Сгорещете оребрен или обикновен тиган много добре. Не го намаслявайте. Сложете намазаните със зехтин миди и изпечете бързо от двете страни, докато променят цвета си. Разделете мидите между купичките за супа, покрийте с листа лайм и налейте супата. Поднесете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта