Регистрация

Миди соте

Автор:
Жана
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
1642
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

1 скилидка чесън, нарязана фино

340 г речни миди

1/4 червена чушка, нарязана на кубчета

1/4 зелена чушка, нарязана на кубчета

1/4 жълта чушка, нарязана на кубчета

1/2 ч рибен бульон

1/4 ч сухо бяло вино

2 ч.л. царевично нишесте

1/4 ч пресен босилек, нарязан

2 с.л. препечени кедрови ядки

Прясно смлян черен пипер

Сварена паста

 

Сгорещете олиото с чесъна в тенджера на умерен огън. Когато чесънът зацвърчи, добавете мидите и запържете само докато се втвърдят леко, около 30 секунди. След това се добавят чушките и се запържва леко още 1 минута. Налейте бульона. В малка чаша или купа, разбъркайте царевичното нишесте във виното, докато се разтвори, след което тази смес се добавя в тигана. Варете, докато сосът започне да се сгъстява леко, около 1 минута. След това се добавя босилекът и кедровите ядки и се изсипва върху сварената паста. Поръсете с пипер на вкус.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта