Регистрация

Месна смес за сладко-солени пайове

Автор:
Юлия
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
912
Оцени рецептата

2 кг телешко филе

2 кг телешки език

450 г телешка лой

900 г стафиди без семена

900 г едри бели стафиди

900 г касис

340 г цитрусова кора, нарязана ситно

250 г портокалова кора; ситно нарязана

250 г лимонова кора; ситно нарязана

1 ч.л. захар

450 г сладко от ягоди

450 г сладко от малини

1 с.л. сол

1 с.л. канела

2 ч.л. смляно индийско орехче

1 1/2 ч.л. индийско орехче

1 ч.л. бахар

3/4 ч.л. смлян карамфил

Шери или коняк

 

Сварете телешкото и езика отделно в подсолена вода, докато омекнат. Оставете месото да се охлади и отстранете излишната мазнина и нарежете наедро. Оставете езика да се охлади, обелете го и нарежете по същия начин. Накълцайте лойта много ситно и смесете в глинен съд с месото. Добавете стафидите, касиса, цитрусовите кори и разбъркайте добре. Добавете захарта и сладката и солта. Смесете подправките и ги добавете в съда. Смесете съставките добре с ръце и след това покрийте сместа с шери или коняк. Покрийте плътно с капак и оставете да престои за около 2 седмици. Свалете капака, опитайте и добавете още алкохол, ако е необходимо. Оставете да престои още 2 седмици, преди да използвате. На този етап, ако искате да съхраните в по-малки съдове, прехвърлете в стерилизирани буркани, добавете още алкохол и запечатайте или покрийте плътно. Ще запази за неопределено време на хладно място или в хладилника. Когато се използва за пайове, добавете 1 - 1 1/2 чаши нарязани пресни ябълки на всеки 2 1/2 до 3 чаши кайма и се пече на 225С в продължение на 10 минути, след което фурната се намалява до 180С и се пече, докато кората покафенее хубаво.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта