Регистрация

Махи Махи с чесън и картофено пюре

Автор:
ivanova
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
1152
Оцени рецептата

6 малки домата

4 с.л. зехтин

7 скилидки чесън, обелен

1 стрък пресен босилек

2 стръка мащерка

1 стрък пресен розмарин

500 г картофи, обелени

1 ч сметана

2 с.л. зехтин

Сол и черен пипер на вкус

4 филета по 200 г Махи Махи

8 големи гъби

Сол и черен пипер на вкус

2 с.л. зехтин

 

За изпичане на доматите:

Срежете кръст в горната част на доматите и бланширайте във вряща вода за 5 секунди. Потопете в ледена вода, за да спрете готвенето. Обелете, срежете на четвъртинки и отстранете семената от доматите. В тенджера, комбинирайте зехтина, пресните билки, скилидките чесън и доматите. Покрийте и печете в предварително загрята на 100°С фурна за около 1 час или докато омекнат. Извадете от фурната и отстранете билките. Заделете в отделни купички скилидките чесън, доматите и зехтина.

За картофеното пюре:

Сварете обелените картофи до омекване в подсолена вода. Прецедете и пюрирайте в блендер или с помощта на миксер. Междувременно загрейте сметаната и добавете 2 с.л. зехтин от печените домати. С помощта на вилица, намачкайте печения чесън и добавете картофите и чесъна в горещия крем. Разбъркайте с дървена лъжица, докато съставките са добре смесени. Добавете сол и черен пипер на вкус и заделете.

За рибата:

Отрежете стъблата на гъбите; нарежете гъбите на колкото е възможно тънки филийки. Подредете филийките гъби върху филето. Подправя се със сол и черен пипер, точно преди да изпечете рибата. Сложете зехтина в тиган, добавете филето с гъбите надолу и запържете в продължение на 2 до 3 минути или докато гъбите станат златисти. Обърнете и изпечете в предварително загрята на 190С за около 5-7 мин. в зависимост от дебелината на рибата. Сервирайте рибата върху легло от картофи с чесновото пюре, с печените домати около ръба на чинията.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта