Марокански зеленчукова яхния с печена елда
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, нарязан едро
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
1 ч.л. кимион
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. смляна куркума
2 малки глави лук, нарязан на четвъртинки
3 средно големи моркова, ситно нарязани
4 репички, почистени и нарязани на четвъртинки
225 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
1 ч доматен сок
1 ч вода
1 1/2 ч нахут, сварен
1/2 ч златисти стафиди
2 средно големи тиквички, обелени и тънко нарязани на филийки
1 1/2 ч гъби, разполовени, ако са големи
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
сол
Прясно смлян черен пипер
3 ч вода
2 1/2 ч печена елда
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
1/2 ч кашу, препечено
Стръкчета магданоз, за гарнитура
Загрейте олиото в голям тиган и леко задушете чесъна, джинджифила, кимиона, канелата и куркумата в продължение на 2 минути. Добавете лука, морковите, ряпата, както и картофите и се разбърква в продължение на 5 минути или докато всички зеленчуци са добре покрити със сместа с подправки. Добавете доматения сок и водата; оставете да заври, покрийте и оставете да къкри леко в продължение на 15 минути. Добавете нахута, стафидите, тиквичките, гъбите и магданоза и оставете да къкри още 15 минути. Подправете на вкус. Междувременно, подгответе елдата. Сложете водата в тенджера и оставете да заври. Добавете елдата и олиото, покрийте и оставете да къкри на много слаб огън за 15 минути. Не сваляйте капака по време на готвене. Прибавете солта в елдата и изсипете на купчина в голяма чиния. Изсипете зеленчуците отгоре. Поръсете с кашу и поднесете зеленчуковите сокове отделно. Украсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ