Регистрация

Марокански зеленчукова яхния с печена елда

Автор:
elenkova
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1040
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, нарязан едро

1 ч.л. настърган пресен джинджифил

1 ч.л. кимион

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. смляна куркума

2 малки глави лук, нарязан на четвъртинки

3 средно големи моркова, ситно нарязани

4 репички, почистени и нарязани на четвъртинки

225 г картофи, обелени и нарязани на кубчета

1 ч доматен сок

1 ч вода

1 1/2 ч нахут, сварен

1/2 ч златисти стафиди

2 средно големи тиквички, обелени и тънко нарязани на филийки

1 1/2 ч гъби, разполовени, ако са големи

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

сол

Прясно смлян черен пипер

3 ч вода

2 1/2 ч печена елда

2 с.л. зехтин

1/2 ч.л. сол

1/2 ч кашу, препечено

Стръкчета магданоз, за гарнитура

 

Загрейте олиото в голям тиган и леко задушете чесъна, джинджифила, кимиона, канелата и куркумата в продължение на 2 минути. Добавете лука, морковите, ряпата, както и картофите и се разбърква в продължение на 5 минути или докато всички зеленчуци са добре покрити със сместа с подправки. Добавете доматения сок и водата; оставете да заври, покрийте и оставете да къкри леко в продължение на 15 минути. Добавете нахута, стафидите, тиквичките, гъбите и магданоза и оставете да къкри още 15 минути. Подправете на вкус. Междувременно, подгответе елдата. Сложете водата в тенджера и оставете да заври. Добавете елдата и олиото, покрийте и оставете да къкри на много слаб огън за 15 минути. Не сваляйте капака по време на готвене. Прибавете солта в елдата и изсипете на купчина в голяма чиния. Изсипете зеленчуците отгоре. Поръсете с кашу и поднесете зеленчуковите сокове отделно. Украсете с магданоз.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта