Мармалад от портокали
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 - 4 ч портокалови кори, нарязани на тънки кръгчета (около 7 малки портокала)
10 ч вода
8 ч захар
6 ч портокали, наситнени в блендер
4 с.л. лимонов сок
Сложете водата да заври и добавете портокаловите кори. Оставя се да ври около 10 минути. Добавете останалите нарязани портокали, лимоновия сок и захарта. Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри. Оставя се да къкри без капак за около 3 часа. Разбърква се от време на време. След 3 часа проверете дали мармаладът се е сгъстил. След това температурата се увеличава, за да заври отново. Продължете варенето, докато термометър за сладкиши отчете 110С. Изключете котлона, изсипете в чисти, горещи, стерилни буркани и затворете с капачка. Варете на водна баня за около 10-20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ