Регистрация

Мармалад от лайм и ананас

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
943
Оцени рецептата

1 грейпфрут

2 лайма

1 голям ананас

5 ч вода

5 ч захар

2 с.л. настъргана портокалова кора

 

Измийте и премахнете семената на лайма и грейпфрута и нарежете на кубчета. Обелете и нарежете ананаса на кубчета. Измерете всички плодове заедно със сока и добавете 1 1/2 чаши вода на всяка чаша плодове; оставете да престои една нощ. На следващата сутрин, оставете да къкри непокрито на слаб огън, докато плодовете омекнат - около 1 час. Измерете сместа отново и добавете портокаловата кора и една чаша захар на всяка чаша плод. Гответе на умерен огън, докато стане гладко, като се разбърква непрекъснато. След това варете на силен огън, докато се образува сироп. Насипете в стерилизирани буркани и затворете с капачки.





Виж още от категория "Желета и конфитюри"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта