Регистрация

Мариновани пилешки крилца

Автор:
gabi
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
685
Оцени рецептата

1,3 кг пилешки крилца

За маринатата:

4 ч едро нарязан чесън

1 връзка кориандър, нарязан, малко заделен за гарнитура

1 ч.л. куркума на прах

1 ч.л. къри на прах

1 1/2 ч.л. сушено чили на прах

1 с.л. захар

1/4 ч.л. сол

3 с.л. тайландски рибен сос

За намазване по време на печене:

1/2 ч кокосово мляко

За соса:

1/2 ч.л. сушени чили люспи

2 скилидки чесън, едро нарязани

1 с.л. кафява захар

1/4 ч.л. сол

1/2 ч китайски червен оризов оцет

1 стрък зелен лук, нарязан на тънки филийки

1 с.л. едро нарязан кориандър, листа

 

Пюрирайте всички съставки за маринатата в блендер, до гладкост. Мариновайте пилешкото в хладилника за една нощ. Изпечете на скара до готовност, като често мажете с кокосово мляко. Сервирайте гарнирано с кориандър, придружено от задушен ориз на пара и купичка със соса за потапяне сос.

На соса:

Счукайте първите 4 съставки на паста с хаванче, след това смесете с оцета. Поръсете със зелен лук и кориандър отгоре.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта