Регистрация

Мариновани кубчета говеждо с лайм сос по камбоджански

Автор:
yasen
|
Дата:
10 Jul
|
Видяна:
614
Оцени рецептата

1 с.л. захар

1 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

2 с.л. гъбен соев сос

7 скилидки чесън, счукан

680 г телешко филе, нарязано на кубчета от по 1 см

2 с.л. сок от лайм

1 ч.л. вода

2 с.л. олио от рапица

1 лист зелена салата

 

Смесете захарта, 1 чаена лъжичка черен пипер, соевия сос и чесъна. Разбъркайте добре и добавете говеждото месо. Разбъркайте добре, да се покрие и мариновайте за 20 минути или по-дълго. Смесете останалия пипер с лимоновия сок и водата. Поставя се в малка купа за сервиране. Запържете говеждото месо в горещо олио за 3-4 минути или до желаната готовност. Подредете върху чиния, застлана с маруля и сервирайте с лайм соса и клечки за зъби за набождане или поднесете като основно ястие върху жасминов ориз.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта