Регистрация

Малайзийско сатай със сос

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
746
Оцени рецептата

1,3 кг калмари, почистени и нарязани на кръгчета

1 с.л. семена кимион

2 с.л. семена кориандър

3 малки сушени люти чушки

2 с.л. рибен сос

2 с.л. сок от лайм

1 с.л. кафява захар

2 с.л. фъстъчено олио

2 с.л. нарязан чесън

2 с.л. нарязан джинджифил

2 с.л. нарязани чили чушки, със семената

3 с.л. сок от лайм

1/4 ч рибен сос

2 ч.л. захар

1 с.л. чили зехтин

1/4 ч печени фъстъци, счукани на едра паста

1/4 ч фино смлени листа кориандър

 

Набодете шайбите калмари и пипалата (през месестата част) на бамбукови шишчета, като оставите около 6 см празно място за хващане. Увийте празното място в алуминиево фолио (или шишчетата се накисват за 1 час във вода преди да се използват.) Смесете кимиона, кориандъра и лютите чушки. Препечете в сух тиган, докато усетите аромата и счукайте на прах. Смесете хубаво с рибения сос, лимоновия сок и кафявата захар. Добавете калмарите, мариновайте в тава за 30 минути, като обръщате от време на време. Междувременно, сгорещете скарата на силен огън и направете соса, като комбинирате останалите съставки. Изпечете калмарите в продължение на около 90 секунди от всяка страна. Сервира се със сос отстрани.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта