Регистрация

Люто-кисела супа

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
802
Оцени рецептата

4 сушени черни гъби

5 ч пилешки бульон

1 половинка пилешки гърди, без кожа, обезкостени и нарязани на много тънки лентички

1/4 ч бамбукови кълнове

1/2 ч оризов оцет

2 с.л. соев сос

1 зелен лук (включително перата), нарязан на 5 см снопчета

1 ч.л. ситно нарязан магданоз

1 ч.л. лют сос

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. бял пипер

3 с.л. царевично нишесте, смесено с 1/4 ч вода

1 яйце, леко разбито

Растително масло за пържене

 

Накиснете гъбите в топла вода, така че да се покрият за 30 минути; отцедете. Отрежете и изхвърлете пънчетата и нарежете тънко останалите гъби. Заделете. Сложете бульона да ври на средно-висока температура в голяма тенджера. Добавете пилето и варете, като се разбърква от време на време, в продължение на 3 минути. Прибавете гъбите, бамбука, оцета, соевия сос, зеления лук, магданоза, лютия сос, солта и белия пипер. Оставете отново да заври. Добавете разтвореното царевично нишесте и варете, като се разбърква, докато супата се сгъсти леко. Свалете тенджерата от огъня и бавно добавете яйцето, като се разбърква непрекъснато. Поднесете с гарнитура по избор или с дъмплинги.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта