Люто-кисела супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 сушени черни гъби
5 ч пилешки бульон
1 половинка пилешки гърди, без кожа, обезкостени и нарязани на много тънки лентички
1/4 ч бамбукови кълнове
1/2 ч оризов оцет
2 с.л. соев сос
1 зелен лук (включително перата), нарязан на 5 см снопчета
1 ч.л. ситно нарязан магданоз
1 ч.л. лют сос
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бял пипер
3 с.л. царевично нишесте, смесено с 1/4 ч вода
1 яйце, леко разбито
Растително масло за пържене
Накиснете гъбите в топла вода, така че да се покрият за 30 минути; отцедете. Отрежете и изхвърлете пънчетата и нарежете тънко останалите гъби. Заделете. Сложете бульона да ври на средно-висока температура в голяма тенджера. Добавете пилето и варете, като се разбърква от време на време, в продължение на 3 минути. Прибавете гъбите, бамбука, оцета, соевия сос, зеления лук, магданоза, лютия сос, солта и белия пипер. Оставете отново да заври. Добавете разтвореното царевично нишесте и варете, като се разбърква, докато супата се сгъсти леко. Свалете тенджерата от огъня и бавно добавете яйцето, като се разбърква непрекъснато. Поднесете с гарнитура по избор или с дъмплинги.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ