Регистрация

Люта туршия

Автор:
трайкова
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
1235
Оцени рецептата

1 килограм малки моркови (2 см в диаметър)

1 връзка целина

4 чушки

1 голям карфиол ( 1кг )

1 килограм малък бял лук, обелен

1 ч сол

4 л студена вода

2 л бял оцет

1/4 ч синапено семе

2 с.л. семе от целина

3 сушени люти чушки

500 г захар

 

1 . Обелете морковите, нарежете наполовина по дължина и след това на 4см парчета. Нарежете целината на подобни по размери парчета. Премахване семената от чушките и нарежете на 2 см ленти, 4 сантиметра дълги. Натрошете карфиола на 4 см цветчета. Разтворете солта в студена вода. Покрийте зеленчуците с този солен разтвор и се оставя за една нощ. След 12-18 часа, отцедете зеленчуците, изплакнете със студена вода и се оставя да се отцеди отново.

2. Изберете буркани със стъклени или емайлирани капачки. Измийте и изплакнете добре, след това се изсушават в топла фурна, 100°С.

3. В голяма тенджера, смесете оцета, синапеното семе, семената целина, лютите чушки и захарта. Оставя се да ври в продължение на 3 минути и след това добавете морковите и лука и се вари в продължение на 5 минути. Напълнете затоплените буркани с горещите зеленчуци и долейте с оцет в рамките на 1 см от ръба. Затворете с капачките здраво.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта