Лучени топчици по индийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 глави лук, нарязан на филийки
1 яйце, разбито
1 1/2 ч брашно от нахут или
3/4 ч брашно
3/4 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1 ч студена вода, приблизително
1/2 ч.л. кимион, смлян
1 щипка лют червен пипер
2 с.л. кориандър, пресен, нарязан
Срежете лука наполовина и след това на тънки филийки. Разбийте заедно яйцата, брашното и достатъчно вода, така че да се получи гъсто течно тесто, като сметана за разбиване. Добавете подправките и разбийте. Оставете да престои 15 минути. Разбъркайте лука в сместа и оставете 5 минути. Сгорещете около 2,5 см олио в тиган на силен огън. Когато е много горещо, пуснете една малка купчинка от лучените кръгчета. Натиснете леко надолу с шпатула. Запържете от едната страна, докато стане хрупкаво и кафяво, обърнете и се запържва от другата страна. Извадете, когато са готови. Дръжте на топло във фурната. Подредете ги на купчина в чиния за сервиране и поднесете с манго чътни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ