Регистрация

Лучени топчици по индийски

Автор:
Ivko
|
Дата:
30 Jul
|
Видяна:
1076
Оцени рецептата

2 глави лук, нарязан на филийки

1 яйце, разбито

1 1/2 ч брашно от нахут или

3/4 ч брашно

3/4 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 ч студена вода, приблизително

1/2 ч.л. кимион, смлян

1 щипка лют червен пипер

2 с.л. кориандър, пресен, нарязан

 

Срежете лука наполовина и след това на тънки филийки. Разбийте заедно яйцата, брашното и достатъчно вода, така че да се получи гъсто течно тесто, като сметана за разбиване. Добавете подправките и разбийте. Оставете да престои 15 минути. Разбъркайте лука в сместа и оставете 5 минути. Сгорещете около 2,5 см олио в тиган на силен огън. Когато е много горещо, пуснете една малка купчинка от лучените кръгчета. Натиснете леко надолу с шпатула. Запържете от едната страна, докато стане хрупкаво и кафяво, обърнете и се запържва от другата страна. Извадете, когато са готови. Дръжте на топло във фурната. Подредете ги на купчина в чиния за сервиране и поднесете с манго чътни.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта