Регистрация

Лучена супа

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
1048
Оцени рецептата

5 с.л. несолено масло; разделени

3 ч лук, нарязан на тънки филийки

2 скилидки чесън, счукан

3/4 ч.л. семена синап

1/2 ч.л. сол или на вкус

1 1/2 ч пилешки бульон

1/2 ч сухо бяло вино

3 с.л. брашно

1 1/2 ч мляко, топло

1 1/2 ч настърган кашкавал

2 с.л. кирш

1/2 с.л. готова паста от хрян

Сол на вкус

Черен пипер - прясно смлян, на - вкус

Настъргано индийско орехче

 

Сгорещете 2 супени лъжици масло в тенджера. Добавете лука, чесъна и синапа и солта. Гответе на слаб огън, докато лукът стане полупрозрачен, около 15-20 минути. Добавете бульона и виното. Покрийте съда и оставете да къкри на слаб огън. Междувременно, в друга тенджера на умерен огън, разтопете останалите 3 супени лъжици масло. Прибавете брашното наведнъж и се готви 1 минута, като се разбива постоянно с телена бъркалка. Добавете млякото, като продължавате да разбърквате. Гответе, като продължавате да разбърквате, докато се сгъсти. Добавете сиренето, кирша и хряна и разбъркайте. Добавете соса при лука и се разбърква много добре. Добавете сол и черен пипер на вкус, настържете индийското орехче и варете супата на слаб огън за 10 минути. Разбърквайте често. Поднесете.

 





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта