Регистрация

Ломи ломи риба тон

Автор:
george
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
611
Оцени рецептата

565 г прясна риба тон, нарязана на средно големи кубчета

3/4 ч краставици - нарязани на кубчета, белени и без семената

1/2 ч зрели домати - без семената и нарязани на кубчета

2 ч червен лук, ситно нарязан

1/3 ч прясно изцеден лимонов сок

2 с.л. зехтин

1/2 ч.л. люто сусамово олио или на вкус

Сол и прясно смлян черен пипер

1/4 ч пресни листа кориандър, едро нарязани

За украса:

Тънко нарязани филийки зелен лук

Препечено сусамово семе

Печени готови кори за дъмплинги

4 белтъка

1 с.л. вода

кори за дъмплинги

 

Смесете рибата, краставиците, доматите, лука, лимоновия сок, мазнините и сол и черен пипер на вкус. Покрийте и се оставя да се маринова в хладилник за 30 минути. Извадете 20 минути преди сервиране и добавете кориандъра. Сервирайте върху печените дъмплинги, гарнирано със зелен лук и сусам.

За печените дъмплинги:

Разбийте белтъците с една супена лъжица вода на пяна. Намажете корите със сместа и ги подредете на един слой върху незалепваща или застлана с пергаментова хартия тава и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за 5-8 минути или докато леко покафенеят и станат хрупкави





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта