Регистрация

Ливански лозови сарми

Автор:
Надежда
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
761
Оцени рецептата

1 1/2 ч ориз

2 ч.л. сол

1 ч.л. пипер

3/4 ч.л. бахар

3/4 ч.л. канела

2 с.л. масло, разтопено

900 г нетлъста агнешка кайма

100 лозови листа

1 нарязан лимон

 

Сложете ориза в гевгир и изплакнете три пъти със студена вода. Смесете солта, черния пипер, бахара и канелата и се поръсват върху ориза, като се разбърква, за да се смесят добре. Добавете маслото и агнешкото при ориза и разбъркайте добре. Поставете лозовите листа в голяма купа и се покриват с вряща вода, за да омекнат. Извадете и отцедете в гевгир. Охлажда се. За да напълните листата, поставете 1 ч.л. от оризовата смес върху всяко листо. Като започнете от края на стъблото, навийте листа върху плънката, като прегънете леко от двете страни, така че листата да са добре завити на стегнат пакет. Повторете с останалите листа и плънка. Покрийте дъното на голям тиган с няколко от лозовите листа и резените лимон. В стройни редици, подредете пълнените лозови листа върху резените лимон. Обърнете тежка чиния отгоре, така че дъното да ги натиска надолу. Добавя се вода в тенджерата, кипнете, намалете огъня и оставете да къкри на слаб огън за около 35 минути или докато пълнените лозови листа омекнат.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта