Регистрация

Кюфтенца с черен дроб и шам-фъстък

Автор:
ivanka
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
637
Оцени рецептата

1 с.л. масло

1/2 ч шалот, едро нарязан

226 г свински черен дроб

1/4 ч.л. сушена мащерка

1/2 дафинов лист; натрошен

340 г телешко месо; нарязано на кубчета от по 2,5 см

450 г свинско, нетлъсто, нарязано на кубчета от по 2,5 см

226 г шунка, сварена, нарязана на кубчета

1/2 ч фъстъци, печени и обелени

1/8 ч.л. бахар

1/8 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. индийско орехче, прясно настъргано

1/8 ч.л. кимион

щипка канела

щипка лют червен пипер

1/2 ч сухо бяло вино

1 сол на вкус, ако е необходимо

прясно смлян черен пипер, на вкус

 

1. Загрейте фурната до 220ºС.

2. Загрейте маслото в тиган и добавете шалота. Гответе за кратко, като се разбърква. Добавете черния дроб и поръсете с мащерка и дафинов лист. Гответе за около 2 минути, като се разбърква от време на време.

3. Поставете телешкото месо в кухненски робот или пасатор и пасирайте малко по-фино от кайма за бургер. Сложете в купа.

4. По същия начин смелете свинското и го сложете при телешкото.

5. Сложете черния дроб в кухненския робот и разбийте колкото е възможно по-фино. Изсипете и го изстържете в купата със свинското и телешкото. Добавете шунката и шам фъстъка. Добавете бахара, карамфила, индийското орехче, кимиона, канелата, лютия червен пипер, виното, солта и черния пипер и смесете добре с пръсти. Оформете кюфтенца и запържете в незалепващ тиган от двете страни до готовност.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта