Регистрация

Кьопоолу по гръцки

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
12 Jul
|
Видяна:
5893
Оцени рецептата

2 патладжана, по около 450 г всеки

4 скилидки чесън

2 домата, обелени и нарязани

Сол и прясно смлян черен пипер

2 с.л. пресен магданоз, нарязан

1 ч.л. сушен риган; натрошен

1/3 ч зехтин или повече, ако е необходимо

6 с.л. червен винен оцет или повече

 

Изечете патладжаните в продължение на 45 минути на 190С във фурната или в гореща пепел. Обелете и изхвърлете кожата, след това нарежете месото на патладжаните, докато е все още горещо. Натъркайте дървена или керамична купа с една нарязана скилидка чесън. Добавете патладжана и разбийте с дървена лъжица. Без да спирате да разбивате, добавете доматите, малко сол и черен пипер, 2-3 скилидки счукан чесън и зелените подправки. Без да спирате да разбивате, добавете като редувате зехтина и оцета. Опитайте на вкус и добавете още зехтин и оцет, ако е необходимо; кьопоолуто трябва да бъде гъсто и гладко. Сервира се студено с риба, месо, пресен хляб или сухари.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта