Кьопоолу по гръцки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 патладжана, по около 450 г всеки
4 скилидки чесън
2 домата, обелени и нарязани
Сол и прясно смлян черен пипер
2 с.л. пресен магданоз, нарязан
1 ч.л. сушен риган; натрошен
1/3 ч зехтин или повече, ако е необходимо
6 с.л. червен винен оцет или повече
Изечете патладжаните в продължение на 45 минути на 190С във фурната или в гореща пепел. Обелете и изхвърлете кожата, след това нарежете месото на патладжаните, докато е все още горещо. Натъркайте дървена или керамична купа с една нарязана скилидка чесън. Добавете патладжана и разбийте с дървена лъжица. Без да спирате да разбивате, добавете доматите, малко сол и черен пипер, 2-3 скилидки счукан чесън и зелените подправки. Без да спирате да разбивате, добавете като редувате зехтина и оцета. Опитайте на вкус и добавете още зехтин и оцет, ако е необходимо; кьопоолуто трябва да бъде гъсто и гладко. Сервира се студено с риба, месо, пресен хляб или сухари.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ