Регистрация

Къри зеле

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
613
Оцени рецептата

1 голяма глава лук, ситно нарязан

6 с.л. зехтин

1 голям домат, нарязан на филийки

2 ч.л. кимион, смлян

1/2 ч.л. куркума

2 моркова; нарязани на колелца

1 зелка, нарязана фино

1 средно голяма зелена чушка, нарязана на кубчета

1/2 ч вода

Сол и черен пипер

 

В голям плитък тиган с капак, леко задушете лука в маслото над умерен огън, докато е леко покафенее. Сега добавете доматите, солта и подправките и продължете да готвите в продължение на 2-3 минути, като се разбърква често. Добавете морковите и гответе още 5 минути. След това добавете зелето и чушката и разбъркайте добре. Налейте водата, покрийте тигана и оставете да къкри, докато цялата течност се абсорбира и зеленчуците са сварени.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта