Регистрация

Къри жабешки бутчета

Автор:
yordanka
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
625
Оцени рецептата

4 големи чифта жабешки бутчета (около 450 г), почистени

1 с.л. сушена лимонова трева

2 пресни червени люти чушки, без семената, накъсани

2 лука шалот, тънко нарязан на филийки

2 скилидки чесън, счукан

1 1/2 ч.л. захар

1 ч.л. къри паста

2 ч.л. къри на прах

1/4 ч.л. сол

2 с.л. рибен сос

60 г тънки спагети

2 с.л. растително масло

1 малка глава лук, ситно нарязан

1 ч бульон или вода

1/2 ч кокосово мляко или сметана

2 ч.л. царевично нишесте

Прясно смлян черен пипер

Стръкчета кориандър, за украса

 

Измийте и накиснете лимоновата трева в топла вода за 1 час. Отцедете и нарежете фино. В блендер смесете лимоновата трева с лютите чушки, лука, чесъна, захарта, къри пастата, кърито на прах, солта и 1 супена лъжица от рибения сос. Разбийте на гладка паста. Втрийте пастата в жабешките бутчета. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин. В същото време, накиснете спагетите в топла вода за 30 минути. Отцедете. Нарежете на 5-см парчета. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Добавете лука и гответе до златисто. Добавете жабешките бутчета и запечатайте добре от всички страни, около 3 минути. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри в продължение на 15 минути. Свалете капака и добавете кокосовото мляко, царевичното нишесте, разтворено в 1 супена лъжица студена вода и останалата 1 супена лъжица сос от риба. Гответе, като разбърквате често, за около 15 минути, докато се сгъсти. Добавете спагетите и оставете да заври. Отстранете от огъня. Поръсете с черен пипер и гарнирайте с кориандър. Сервирайте веднага върху бял ориз.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта