Регистрация

Кубинска супа

Автор:
надежда
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
693
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 с.л. масло

1 ч.л. лют червен пипер

1 ч пилешки бульон

4 кочана царевица, обелени и нарязани на парчета от по 3 см

1,3 кг пилешко месо, нарязано на хапки

2 ч.л. червен пипер

1 ч лук, нарязан фино

3 ч мляко

2 с.л. юка, обелена и нарязана на малки кубчета

Сокът на 1 лайм

 

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Запържете парчетата пилешко в маслото, докато вече не са розови. Извадете ги с решетъчна лъжица и поставете в купа. Сложете лука, чесъна, червения пипер и лютия червен пипер в тенджера и гответе, като се разбърква, докато лукът е прозрачен и оцветен с червен пипер. Добавете бульона, млякото, юката, царевицата и пилешкото в тенджерата. Оставете почти да заври и след това намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, за около 1 час или докато юката омекне. Сваля се от огъня и се добавя сокът от лайм. Поднесете с кубински хляб или франзела, нарязана филийки, препечени до златисто.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта