Кубинска супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 с.л. масло
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч пилешки бульон
4 кочана царевица, обелени и нарязани на парчета от по 3 см
1,3 кг пилешко месо, нарязано на хапки
2 ч.л. червен пипер
1 ч лук, нарязан фино
3 ч мляко
2 с.л. юка, обелена и нарязана на малки кубчета
Сокът на 1 лайм
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Запържете парчетата пилешко в маслото, докато вече не са розови. Извадете ги с решетъчна лъжица и поставете в купа. Сложете лука, чесъна, червения пипер и лютия червен пипер в тенджера и гответе, като се разбърква, докато лукът е прозрачен и оцветен с червен пипер. Добавете бульона, млякото, юката, царевицата и пилешкото в тенджерата. Оставете почти да заври и след това намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, за около 1 час или докато юката омекне. Сваля се от огъня и се добавя сокът от лайм. Поднесете с кубински хляб или франзела, нарязана филийки, препечени до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ