Регистрация

Крекери с пармезан

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
18 Sep
|
Видяна:
740
Оцени рецептата

8 с.л. масло или маргарин, меко

2 ч брашно

1 1/2 ч настърган пармезан

1 жълтък

1/2 ч вода

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Нарежете маслото в брашното, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете сиренето и жълтъците и се разбърква добре. Добавете достатъчно вода, за да се образува тесто, което се събира на топка. Структурата ще бъде малко по-ронлива, но тестото ще се държи заедно, при натиск. Разделете на 2 равни части. Разточете всяка част върху набрашнена повърхност или кърпа, на правоъгълник с около 0,5 см дебелина. Изрежете отделни бисквитки с форма за бисквитка или остър нож и ги подредете в ненамазана тава. Набодете на 2-3 места с вилица. Печете 10 минути. Обърнете и печете още 5 - 10 минути или до умерено кафяво. Охладете върху решетка.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта