Регистрация

Кнедли със скариди

Автор:
jeni
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
630
Оцени рецептата

Готварски спрей или олио

4 големи сушени гъби

3 стръка зелен лук, нарязан напречно на четвъртинки

1/2 скилидка чесън

225 г скариди, обелени и почистени

170 г пуешка кайма

2 ч.л. соев сос

1 ч.л. сусамово олио

3 капки лют сос

6 готови обвивки за кнедли, всяка нарязана на 4 квадрата

2 с.л. соев сос

2 ч.л. оризов оцет

1/2 ч.л. мед

1/2 ч.л. сусамово олио

1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил

 

Напръскайте кошницата на уреда за готвене на пара с незалепващ готварски спрей и оставете настрана. В малка тенджера, накиснете гъбите във вряща вода, така че да ги покрие за 15 минути, след това се отцеждат. Отстранете и изхвърлете стъблата, нарежете гъбите на четвъртинки. В блендер, смесете гъбите, зеления лук и чесъна и нарежете наедро. Добавете скаридите и разбийте фино. Прехвърля се в купа със среден размер и се разбърква с каймата, соевия сос, олиото и лютия сос. Поставете една супена лъжица от сместа със скариди в центъра на всеки квадрат готови кори за кнедли. Навлажнете краищата с вода, след това сгънете върху плънката. Сложете пълнените кнедли в кощницата в уреда за варене на пара, на известно разстояние една от друга. Сложете над вряща вода, покрийте и задушете за 15 минути. Междувременно пригответе соса за потапяне. В малка купа смесете соевия сос, оцета, меда, олиото и джинджифила. Поднесете соса с кнедлите.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта