Кнедли със скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Готварски спрей или олио
4 големи сушени гъби
3 стръка зелен лук, нарязан напречно на четвъртинки
1/2 скилидка чесън
225 г скариди, обелени и почистени
170 г пуешка кайма
2 ч.л. соев сос
1 ч.л. сусамово олио
3 капки лют сос
6 готови обвивки за кнедли, всяка нарязана на 4 квадрата
2 с.л. соев сос
2 ч.л. оризов оцет
1/2 ч.л. мед
1/2 ч.л. сусамово олио
1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил
Напръскайте кошницата на уреда за готвене на пара с незалепващ готварски спрей и оставете настрана. В малка тенджера, накиснете гъбите във вряща вода, така че да ги покрие за 15 минути, след това се отцеждат. Отстранете и изхвърлете стъблата, нарежете гъбите на четвъртинки. В блендер, смесете гъбите, зеления лук и чесъна и нарежете наедро. Добавете скаридите и разбийте фино. Прехвърля се в купа със среден размер и се разбърква с каймата, соевия сос, олиото и лютия сос. Поставете една супена лъжица от сместа със скариди в центъра на всеки квадрат готови кори за кнедли. Навлажнете краищата с вода, след това сгънете върху плънката. Сложете пълнените кнедли в кощницата в уреда за варене на пара, на известно разстояние една от друга. Сложете над вряща вода, покрийте и задушете за 15 минути. Междувременно пригответе соса за потапяне. В малка купа смесете соевия сос, оцета, меда, олиото и джинджифила. Поднесете соса с кнедлите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ