Регистрация

Кишка

Автор:
irina
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
1207
Оцени рецептата

3 м почистени телешки черва

2 ч брашно

1 ч фино натрошени крекери

1 1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 ч разтопена пилешка мас

сол и черен пипер

 

Измийте червата в студена вода и нарежете на парчета с дължина 30 см. Завържете единия край на всяко парче плътно с бял конец. Обърнете червата наопаки. Смесете брашното, крекерите, подправките и лойта. Напълнете всяко черво, но не много плътно с тази смес и завържете другия край. Сложете в кипяща вода и варете 10 минути. Отцедете. Когато се охладят достатъчно, остържете мазнините от червата с тъпата страна на ножа. Сложете ги в кипяща вода, към която е добавена 1 с.л. сол и най-малко 1 чаена лъжичка черен пипер. Намалете огъня и оставете да къкри непокрито в продължение на 3 часа. Махнете от водата. Изпечете за 1 час около печено пилешко или друго птиче месо. (Можете също така да оставите в хладилника и след това да нарежете на парчета с около 2,5 см дебелина и да ги изпържите от двете страни.)





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта