Кишка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 м почистени телешки черва
2 ч брашно
1 ч фино натрошени крекери
1 1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1 ч разтопена пилешка мас
сол и черен пипер
Измийте червата в студена вода и нарежете на парчета с дължина 30 см. Завържете единия край на всяко парче плътно с бял конец. Обърнете червата наопаки. Смесете брашното, крекерите, подправките и лойта. Напълнете всяко черво, но не много плътно с тази смес и завържете другия край. Сложете в кипяща вода и варете 10 минути. Отцедете. Когато се охладят достатъчно, остържете мазнините от червата с тъпата страна на ножа. Сложете ги в кипяща вода, към която е добавена 1 с.л. сол и най-малко 1 чаена лъжичка черен пипер. Намалете огъня и оставете да къкри непокрито в продължение на 3 часа. Махнете от водата. Изпечете за 1 час около печено пилешко или друго птиче месо. (Можете също така да оставите в хладилника и след това да нарежете на парчета с около 2,5 см дебелина и да ги изпържите от двете страни.)
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ