Регистрация

Киш с миди

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
673
Оцени рецептата

1 неизпечен блат за пай, 23 см, набоден с вилица

225 г бекон, запържен и натрошен

1 консерва миди, 425 г

4 яйца, леко разбити

1/2 ч фино нарязан лук

1/2 ч заквасена сметана

2 ч.л. сушен или пресен магданоз

1/2 ч.л. пипер

4 филийки кашкавал

 

Изпечете блата за 8 минути на 200С във фурната. Намалете огъня до 160С. В купа смесете бекона, мидите, яйцата, лука, сметаната, магданоза и черния пипер; разбъркайте добре. Изсипете около 2/3 от сместа в изпечения блат. Поставете резените кашкавал отгоре. Добавете останалата смес отгоре. Печете на 160С в продължение на 50-55 минути или до златисто кафяво. Оставете да престои 20 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта