Регистрация

Китайски спагети със зелен лук

Автор:
петя добрева
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
693
Оцени рецептата

450 г китайски спагети

3 1/2 с.л. тъмно сусамово олио

3 1/2 с.л. соев сос

2 с.л. оризов оцет

2 с.л. захар (или на вкус)

1 ч.л. люто чили олио (или на вкус)

6 стръка зелен лук, ситно нарязани по диагонал, разделени

Семена черен сусам, по желание

Пресен кориандър, по желание

 

Сложете вода да заври и добавете спагетите за около 2 минути или до степен ал денте. В голям гевгир веднага изплакнете със студена течаща вода, докато изстинат. Отцедете излишната вода и оставете да се отцеждат в продължение на 15 до 30 минути. Смесете сусамовото олио, соевия сос, оцета, захарта и чили олиото. Разбърква се добре. Залейте спагетите и смесете хубаво, така че да се разпредели равномерно сосът. Оставете за известно време, за да се абсорбира ароматът от подправките. Заделете 2 с.л. от зеления лук и добавете останалото при спагетите. Разбъркайте, за да се разпредели равномерно лукът. Гарнира се с останалия лук, сусам и кориандър, ако желаете. Сервирайте охладено или студено или на стайна температура.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта