Китайски спагети със зелен лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г китайски спагети
3 1/2 с.л. тъмно сусамово олио
3 1/2 с.л. соев сос
2 с.л. оризов оцет
2 с.л. захар (или на вкус)
1 ч.л. люто чили олио (или на вкус)
6 стръка зелен лук, ситно нарязани по диагонал, разделени
Семена черен сусам, по желание
Пресен кориандър, по желание
Сложете вода да заври и добавете спагетите за около 2 минути или до степен ал денте. В голям гевгир веднага изплакнете със студена течаща вода, докато изстинат. Отцедете излишната вода и оставете да се отцеждат в продължение на 15 до 30 минути. Смесете сусамовото олио, соевия сос, оцета, захарта и чили олиото. Разбърква се добре. Залейте спагетите и смесете хубаво, така че да се разпредели равномерно сосът. Оставете за известно време, за да се абсорбира ароматът от подправките. Заделете 2 с.л. от зеления лук и добавете останалото при спагетите. Разбъркайте, за да се разпредели равномерно лукът. Гарнира се с останалия лук, сусам и кориандър, ако желаете. Сервирайте охладено или студено или на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ