Регистрация

Китайски сос с тофу

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
588
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 ч.л. настърган джинджифил

1 ч.л. чесън, счукан

2 малки червени чушки, наситнени

5 гъби, тънко нарязани

3 стръка зелен лук, нарязан на филийки

450 г тофу, нарязано на кубчета

2 с.л. червено мисо, смесено с

1/2 ч вода

1 с.л. соев сос

1 ч.л. мед

1 с.л. тахан

1/2 ч.л. оцет

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

2 с.л. вода

 

Сгорещете олио в дълбок тиган. Добавете джинджифила, чесъна и чушките. Гответе 3 минути. Добавете гъбите и бялата част на зеления лук. Гответе 3 минути. Добавете перата на лука и тофуто и задушете за 1 минута. Смесете мисото, соевия сос, меда, тахана и оцета. Разбърква се добре. Добавете ги в запържената смес и оставете да къкри за 1 минута. Добавете разтвореното царевично нишесте и оставете да къкри около 30 секунди до сгъстяване. Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта