Регистрация

Китайски задушени на пара дъмплинги със свинско

Автор:
desislavva
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
1111
Оцени рецептата

2 с.л. сос хойсин

1 1/2 с.л. сос от стриди

1 1/2 с.л. соев сос

1/2 ч.л. сусамово олио

225 г печено на скара свинско

4 стръка зелен лук

2 с.л. олио

1 ч.л. настърган джинджифил

1 скилидка чесън, счукан

1 1/4 ч вода

1 с.л. царевично нишесте

3 ч брашно

1 с.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/4 ч зеленчукова мазнина или свинска мас

1 ч.л. бял оцет

Вода

2 цели свински филета, около 340 г

1/4 ч соев сос

2 с.л. сухо червено вино

1 с.л. кафява захар

1 с.л. мед

2 капки червен оцветител за храна

1/2 ч.л. смляна канела, по желание

1 скилидка чесън, счукан

1 стрък зелен лук

 

1. Смесете соса хойсин, соса от стриди, соевия сос и сусамовото олио. Нарежете свинското и лука фино.

2. Сгорещете зеленчуково олио в уок или тиган за пържене на силен огън. Запържете джинджифила и чесъна за 1 минута като разбърквате. Добавете сместа със сос хойсин. Гответе и бъркайте 1 минута. Смесете 1/2 чаша от водата с царевичното нишесте. Добавете тази смес при сместа със сос хойсин. Гответе, като разбърквате докато заври. Намалете огъня до умерен и оставете да къкри 2 мин. Добавете свинското и лука. Отстранете от огъня. Охлажда се напълно.

3. Смесете брашното, бакпулвера и солта в голяма купа. Добавете нарязаната мазнина и разбъркайте до получаването на ронлива смес. Смесете останалата 3/4 чаша вода с оцета. Добавете тази смес при брашното и разбъркайте до получаването на тесто. Оформете тестото на топка. Премесете върху набрашнена повърхност 6-8 пъти. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да престои 20 минути. Развийте и омесете още 4-5 пъти. Разделете на 12 равни части. Оформете всяка на гладка топка.

4. Разточете всяка топка върху леко набрашнена повърхност на кръг с диаметър около 15-20 см. Намажете леко краищата с вода. Изсипете по пълна супена лъжица от сместа със свинското в центъра на всеки кръг. Внимателно защипете краищата. Плънката трябва да остане вътре.

5. Изрежете квадрати от восъчна хартия. Намажете леко с олио. Сложете по един дъмплинг във всеки квадрат.

6. Поставете ги на един слой в уреда за варене на пара. Покрийте и оставете да се готви за около 20 мин.

Свинско на скара:

1. Отстранете мазнината от месото.

2. Смесете соевия сос, виното, захарта, меда, оцветителя, канелата, чесъна и лука в голяма купа. Добавете свинското и завъртете, така че да се покрие хубаво. Покрийте и се оставя да престои на стайна температура за 1 час или се съхранява в хладилник за една нощ, като се обръща от време на време.

3. Отцедете, заделете маринатата. Сложете месото върху решетка в тава за печене.

4. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 45 минути. Обръщайте и мажете често с маринатата по време на печене.

5. Извадете от фурната. Охлажда се. Нарежете на диагонални филийки.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous17-06-2025
equilibrado de rotores Dispositivos de equilibrado: fundamental para el desempeño fluido y efectivo de las dispositivos. En el ámbito de la avances moderna, donde la efectividad y la seguridad del sistema son de gran importancia, los sistemas de calibración cumplen un función crucial. Estos aparatos dedicados están creados para ajustar y estabilizar partes móviles, ya sea en herramientas industrial, medios de transporte de traslado o incluso en aparatos de uso diario. Para los especialistas en conservación de aparatos y los ingenieros, operar con sistemas de ajuste es importante para promover el funcionamiento estable y estable de cualquier dispositivo giratorio. Gracias a estas opciones avanzadas modernas, es posible disminuir considerablemente las movimientos, el estruendo y la presión sobre los sujeciones, prolongando la vida útil de partes caros. También trascendental es el papel que tienen los dispositivos de equilibrado en la servicio al usuario. El soporte experto y el mantenimiento constante usando estos sistemas permiten dar prestaciones de óptima nivel, aumentando la contento de los consumidores. Para los responsables de negocios, la contribución en sistemas de equilibrado y detectores puede ser importante para mejorar la rendimiento y rendimiento de sus aparatos. Esto es especialmente significativo para los empresarios que dirigen reducidas y intermedias organizaciones, donde cada detalle cuenta. Por otro lado, los aparatos de equilibrado tienen una gran aplicación en el ámbito de la fiabilidad y el monitoreo de excelencia. Posibilitan identificar eventuales fallos, impidiendo reparaciones elevadas y problemas a los dispositivos. Además, los resultados obtenidos de estos sistemas pueden emplearse para perfeccionar sistemas y aumentar la reconocimiento en buscadores de búsqueda. Las zonas de implementación de los aparatos de calibración abarcan numerosas ramas, desde la producción de bicicletas hasta el control del medio ambiente. No afecta si se considera de extensas manufacturas de fábrica o modestos espacios hogareños, los dispositivos de calibración son indispensables para proteger un funcionamiento eficiente y libre de fallos.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта