Китайски задушени на пара дъмплинги със свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. сос хойсин
1 1/2 с.л. сос от стриди
1 1/2 с.л. соев сос
1/2 ч.л. сусамово олио
225 г печено на скара свинско
4 стръка зелен лук
2 с.л. олио
1 ч.л. настърган джинджифил
1 скилидка чесън, счукан
1 1/4 ч вода
1 с.л. царевично нишесте
3 ч брашно
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/4 ч зеленчукова мазнина или свинска мас
1 ч.л. бял оцет
Вода
2 цели свински филета, около 340 г
1/4 ч соев сос
2 с.л. сухо червено вино
1 с.л. кафява захар
1 с.л. мед
2 капки червен оцветител за храна
1/2 ч.л. смляна канела, по желание
1 скилидка чесън, счукан
1 стрък зелен лук
1. Смесете соса хойсин, соса от стриди, соевия сос и сусамовото олио. Нарежете свинското и лука фино.
2. Сгорещете зеленчуково олио в уок или тиган за пържене на силен огън. Запържете джинджифила и чесъна за 1 минута като разбърквате. Добавете сместа със сос хойсин. Гответе и бъркайте 1 минута. Смесете 1/2 чаша от водата с царевичното нишесте. Добавете тази смес при сместа със сос хойсин. Гответе, като разбърквате докато заври. Намалете огъня до умерен и оставете да къкри 2 мин. Добавете свинското и лука. Отстранете от огъня. Охлажда се напълно.
3. Смесете брашното, бакпулвера и солта в голяма купа. Добавете нарязаната мазнина и разбъркайте до получаването на ронлива смес. Смесете останалата 3/4 чаша вода с оцета. Добавете тази смес при брашното и разбъркайте до получаването на тесто. Оформете тестото на топка. Премесете върху набрашнена повърхност 6-8 пъти. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да престои 20 минути. Развийте и омесете още 4-5 пъти. Разделете на 12 равни части. Оформете всяка на гладка топка.
4. Разточете всяка топка върху леко набрашнена повърхност на кръг с диаметър около 15-20 см. Намажете леко краищата с вода. Изсипете по пълна супена лъжица от сместа със свинското в центъра на всеки кръг. Внимателно защипете краищата. Плънката трябва да остане вътре.
5. Изрежете квадрати от восъчна хартия. Намажете леко с олио. Сложете по един дъмплинг във всеки квадрат.
6. Поставете ги на един слой в уреда за варене на пара. Покрийте и оставете да се готви за около 20 мин.
Свинско на скара:
1. Отстранете мазнината от месото.
2. Смесете соевия сос, виното, захарта, меда, оцветителя, канелата, чесъна и лука в голяма купа. Добавете свинското и завъртете, така че да се покрие хубаво. Покрийте и се оставя да престои на стайна температура за 1 час или се съхранява в хладилник за една нощ, като се обръща от време на време.
3. Отцедете, заделете маринатата. Сложете месото върху решетка в тава за печене.
4. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 45 минути. Обръщайте и мажете често с маринатата по време на печене.
5. Извадете от фурната. Охлажда се. Нарежете на диагонални филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ