Регистрация

Кисели краставички

Автор:
тодорова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
952
Оцени рецептата

1/2 ч сол

1/4 ч оцет

2 л вода

2 дузини курнишони

Вода

1 пръчица канела

1 1/2 ч.л. цели зърна карамфил

1 1/2 ч.л. подправки за туршия

3 ч оцет

6 ч захар

 

Измийте и подсушете краставичките. Поставете краставиците в съд от неръждаема стомана. Добавете сол и 1/2 чаша оцет в 2 литра вода; оставете да заври и охладете. Залейте краставичките. Покрийте с чиния. Напълнете буркан с вода и сложете като тежест, да държи чинията под саламурата. Покрийте и се оставя да престои две седмици на хладно място. Отцедете, изхвърлете саламурата и нарежете краставиците на парчета от по 3 см. Покрийте със студена вода и се оставя да престои 24 часа. Изплакнете добре и отцедете. Вържете подправките в тензух; добавите ги към останалите съставки. Оставете да заври; залейте краставиците. Оставете да престои 24 часа. Отцедете, като запазите течността. Сгорещете течността и се изсипва върху киселите краставички. Оставете да престои 24 часа. Повторете последната стъпка три пъти. Сложете краставичките плътно в горещи буркани, като оставите 0,5 см разстояние празно. Извадете тензухената торбичка. Оставете водата да заври. Налейте горещия сироп върху краставичките, като оставите 0,5 см пространство. Сложете капачките. Стерилизирайте в кипяща вода за 10 мин.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта