Регистрация

Картофена яхния с трюфели

Автор:
светли
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
646
Оцени рецептата

1,3 кг пресни картофи, обелени и нарязани на малки кубчета

2 скилидки чесън, ситно нарязан

1 глава лук, срязан наполовина и нарязан на кубчета

3 с.л. моркови, нарязани на кубчета

3 с.л. целина, нарязана на кубчета

1 стрък праз лук, нарязан на тънки ленти, само бялата част

1 ч сухо бяло вино

2 1/2 ч зеленчуков бульон

1 стрък мащерка

Пипер на вкус

16 аспержи, бланширани

35 г пресни трюфели

2 с.л. див лук, нарязан ситно

 

Сложете картофите в тенджера и добавете чесъна, лука, морковите, целината, праза, виното, бульона, мащерката и черния пипер. Ако картофите не са покрити изцяло с течност, добавете вода. Покрийте и варете на слаб огън, докато омекнат и яхнията се сгъсти, около 25-30 минути. Поднесете веднага. Сложете в чиния. Гарнирайте с аспержите, настържете трюфелите върху картофите и поръсете с див лук.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта