Регистрация

Камбала със зеленчуци

Автор:
Генчев
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
671
Оцени рецептата

900 г камбала, нарязана на 6 порции

3/4 ч лук, нарязан на тънки филийки

1 консерва нарязани гъби, отцедени (115 г)

3/4 ч нарязани пресни домати или консервирани домати

1/4 ч нарязана зелена чушка

3 с.л. фино нарязана печена червена чушка

1/2 ч сухо бяло вино

2 с.л. винен оцет

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер

2 с.л. маргарин

1/4 ч нарязан магданоз

резени лимон, за украса

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете тава за печене леко с олио. Подредете лука по дъното на тавата. Поставете рибата върху лука. Смесете останалите съставки, с изключение на маргарина и лимоните. Намажете върху рибата. Покрийте с бучици маргарин. Печете 25 - 30 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Поднесете с лимона.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта