Ирландска яхния със замразено тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч замразено тофу
1 малка глава лук
170 г картофи
1 малък морков
1/2 ч.л. екстракт от дрожди
2/3 ч бульон, зеленчуков или вода
1/2 ч + 2 с.л. пшенично брашно
щипка морска сол
1 ч.л. бакпулвер
1/8 ч маргарин
соево мляко, колкото е необходимо
1 с.л. соев сос
1 с.л. вода
1 ч.л. ябълков оцет
1 с.л. растително масло
Излейте вряла вода върху тофуто и покрийте за 10 - 15 минути. Накълцайте лука. Нарежете картофите и морковите на малки парченца. Добавете екстракта дрожди в бульона или водата и оставете да заври в тенджера. Добавете лука и картофите, намалете котлона и се оставя да ври на тих огън в продължение на 7-10 минути. Добавете морковите и варете в продължение на още 4-5 минути. Докато зеленчуците се готвят, сложете 1/2 чаша брашно в купа и смесете със солта и бакпулвера. Нарежете маргарина и след това налейте достатъчно соево мляко (около 2 супени лъжици), за да направите меко тесто. Разделете тестото на четири топки. Сложете соевия сос, водата и оцета в малка купа. Отцедете тофуто и стиснете внимателно, за да отстраните излишната течност. Нарежете го на малки кубчета. Сложете в купата със соевия сос и разбъркайте; тофуто трябва да абсорбира бързо течността. Разстелете 2 супени лъжици брашно в чиния и оваляйте кубчетата тофу в него. Загрейте олиото в тиган и запържете кубчетата тофу, докато леко покафенеят. Добавете ги при зеленчуковата смес и изсипете в тава. Разточете тестените топки и ги поставете отгоре. Печете на 220C във фурната за 15 минути и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ