Регистрация

Ирландска яхния със замразено тофу

Автор:
Силвето
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
757
Оцени рецептата

1/2 ч замразено тофу

1 малка глава лук

170 г картофи

1 малък морков

1/2 ч.л. екстракт от дрожди

2/3 ч бульон, зеленчуков или вода

1/2 ч + 2 с.л. пшенично брашно

щипка морска сол

1 ч.л. бакпулвер

1/8 ч маргарин

соево мляко, колкото е необходимо

1 с.л. соев сос

1 с.л. вода

1 ч.л. ябълков оцет

1 с.л. растително масло

 

Излейте вряла вода върху тофуто и покрийте за 10 - 15 минути. Накълцайте лука. Нарежете картофите и морковите на малки парченца. Добавете екстракта дрожди в бульона или водата и оставете да заври в тенджера. Добавете лука и картофите, намалете котлона и се оставя да ври на тих огън в продължение на 7-10 минути. Добавете морковите и варете в продължение на още 4-5 минути. Докато зеленчуците се готвят, сложете 1/2 чаша брашно в купа и смесете със солта и бакпулвера. Нарежете маргарина и след това налейте достатъчно соево мляко (около 2 супени лъжици), за да направите меко тесто. Разделете тестото на четири топки. Сложете соевия сос, водата и оцета в малка купа. Отцедете тофуто и стиснете внимателно, за да отстраните излишната течност. Нарежете го на малки кубчета. Сложете в купата със соевия сос и разбъркайте; тофуто трябва да абсорбира бързо течността. Разстелете 2 супени лъжици брашно в чиния и оваляйте кубчетата тофу в него. Загрейте олиото в тиган и запържете кубчетата тофу, докато леко покафенеят. Добавете ги при зеленчуковата смес и изсипете в тава. Разточете тестените топки и ги поставете отгоре. Печете на 220C във фурната за 15 минути и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта