Регистрация

Индийско ябълково чътни

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1177
Оцени рецептата

450 г ябълки

450 г лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан

3/4 ч златисти стафиди

2 ч.л. сол

1 1/2 ч захар

2 1/2 ч оцет, малцов

1/4 ч.л. лют пипер

1/4 ч.л. смлян кимион

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. семена синап

1/4 ч.л. семена синап

1 с.л. доматено пюре

 

Обелете, почистете сърцевината и нарежете едро ябълките. Сложете ябълките, лука, чесъна и стафидите в тенджера. Добавете солта, захарта, оцета и подправките и се разбърква добре. Сгорещете соса леко, като се разбърква, за да се разтвори захарта. Оставете да заври и оставете да къкри за 30 минути, като периодично се разбърква. Добавете доматеното пюре и продължете готвенето още 7-8 минути или докато сместа е с по-гъста консистенция и с много малко течност, като се разбърква често. Междувременно измийте буркани в гореща сапунена вода; изплакнете. Дръжте на топло до употреба. Подгответе капачките. Напълнете с чътнито като оставите малко свободно място. Сложете капачките. Стерилизирайте в кипяща вода за 10 мин.

 





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта