Индийско чътни с тамаринд
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 питки тамаринд
3/4 ч вряща вода
1/3 ч стафиди
1 с.л. захар
1 ч.л. смлени препечени семена кимион
1 ч.л. лимонов сок
1/4 - 1/2 ч.л. лют червен пипер
Сол на вкус
Смесете тамаринда и врящата вода; оставете да се кисне в продължение на най-малко 1 час. Накиснете стафидите в 1/3 чаша вода в продължение на 1 час. Пасирайте стафидите в блендер и оставете настрана. Стиснете тамаринда с пръсти, за да го накъсате; прокарайте през сито над купа. При разбъркване се добавят стафидите и всички останали съставки. Пасирайте сместа добре, покрийте и оставете да престои на стайна температура за няколко часа. Поднася се с пържени храни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ