Регистрация

Индийско къри

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
606
Оцени рецептата

3 с.л. безсолно масло

ч 1 нарязан лук

1 ч.л. чесън, счукан

1/2 ч фино нарязана целина, по желание

1 ч ябълки, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на малки кубчета

1/4 ч брашно

2 с.л. къри на прах

3/4 ч.л. семена синап

1 дафинов лист

2 1/2 ч неподправен бульон

3 ч сварено пилешко или друго месо, нарязано на хапки (може и нарязано на кубчета тофу)

1/2 ч мляко или сметана

3 с.л. неподправено фино смляно чътни

 

1. Разтопете маслото в тенджера и добавете лука, чесъна, целината и ябълките. Гответе, като се разбърква често, за около 5 минути.

2. Смесете брашното, кърито на прах и синапа и поръсете зеленчуците, като се разбърква. Добавете дафиновия лист.

3. Добавете бульона, като се разбърква бързо с телена бъркалка. Когато сместа се сгъсти, оставете да къкри за 15 минути. Разбърква се често, за да не залепва.

4. Добавете месото, млякото и чътнито и оставете да къкри за още 4 или 5 мин. Сервира се с ориз, допълнително чътни отстрани, фъстъци или други видове ядки.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта