Регистрация

Индийски питки с карфиол

Автор:
Savatova
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
1246
Оцени рецептата

3 ч брашно

1 1/2 ч ситно настърган карфиол или

задушено на пара зеле

2 ч.л. масло

1 връзка листа кориандър, нарязан

3 зелени чилита, наситнени

1 парче 1 см джинджифил, настърган

1 с.л. манго на прах

Няколко нарязани на филийки листа от мента

Сол

Чили на прах

 

Смесете солта и брашното. Втрийте маслото, след това добавете достатъчно вода, така че да се получи твърдо тесто. Смесете останалите съставки. Разделете тестото на парчета с големина на лимон. След това разточете всяко на тънък диск върху набрашнена повърхност. Разстелете сместа с карфиол върху един диск и се покрива с друг диск. Уплътнете краищата добре, поръсете малко сухо брашно отгоре, след това разточете колкото е възможно по-тънко, като внимавате да не се скъса. Намажете сгорещен тиган с масло и поставете питката отгоре. Когато отдолу се зачерви, намажете с масло отгоре и обърнете. Притиснете леко и намажете и тази страна с масло. Продължете да обръщате и мажете с масло докато питката стане златиста. Поднесете горещо с масло.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта