Индийски питки с карфиол
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч брашно
1 1/2 ч ситно настърган карфиол или
задушено на пара зеле
2 ч.л. масло
1 връзка листа кориандър, нарязан
3 зелени чилита, наситнени
1 парче 1 см джинджифил, настърган
1 с.л. манго на прах
Няколко нарязани на филийки листа от мента
Сол
Чили на прах
Смесете солта и брашното. Втрийте маслото, след това добавете достатъчно вода, така че да се получи твърдо тесто. Смесете останалите съставки. Разделете тестото на парчета с големина на лимон. След това разточете всяко на тънък диск върху набрашнена повърхност. Разстелете сместа с карфиол върху един диск и се покрива с друг диск. Уплътнете краищата добре, поръсете малко сухо брашно отгоре, след това разточете колкото е възможно по-тънко, като внимавате да не се скъса. Намажете сгорещен тиган с масло и поставете питката отгоре. Когато отдолу се зачерви, намажете с масло отгоре и обърнете. Притиснете леко и намажете и тази страна с масло. Продължете да обръщате и мажете с масло докато питката стане златиста. Поднесете горещо с масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ