Регистрация

Индийска туршия

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
21 Jan
|
Видяна:
1606
Оцени рецептата

12 средно големи краставици

6 зелени домата

2 домата, узрели

2 зелени чушки

2 червени чушки

2 глави лук, нарязан на филийки

1/4 ч сол за консервиране

4 ч оцет

1 ч вода

4 с.л. захар

1 ч.л. канела

1 ч.л. куркума

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. смлян бахар

2 с.л. бели семена синап

 

Нарежете краставиците и зелените домати; обелете и нарежете узрелите домати. Почистете семената на чушките; обелете и нарежете фино лука. Смесете зеленчуците със солта и сместа се оставя да престои една нощ. Отцедете зеленчуците, добавете 2 чаши оцет и вода и оставете бавно да заври. Отцедете отново. Смесете захарта, канелата, куркумата, карамфила и бахара на гладка паста с малко оцет. Оставете останалия оцет да заври, добавете пастата, семената бял синап и зеленчуците. Оставете да заври и оставете да къкри за 20 минути, като непрекъснато се разбърква. Насипете в стерилизирани буркани и затворете с капачки.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта