Регистрация

Задушено с наденички и зеленчуци

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
752
Оцени рецептата

225 г пикантна италианска наденица

2 с.л. зехтин

2 глави лук, обелен и нарязан на парчета

1 голяма скилидка чесън, счукан

1 с.л. пресен розмарин, нарязан

1 с.л. прясна мащерка, нарязана

6 моркова, нарязани на едри парчета

3 картофа, обелени и нарязани на кубчета

3 ч домати, нарязани едро

Сол

Пипер

Магданоз, нарязан

 

1. Обелете наденичките с остър нож. Оформете малки кюфтенца от месото.

2. Сгорещете зехтина на умерен огън. Добавете наденицата и лука; запържете за 10 минути или докато добре покафенее, като се разбърква често.

3. Добавете чесъна, розмарина и мащерката. Добавете морковите, картофите и доматите. Оставете сместа да заври. Разбъркайте, намалете огъня до слаб, покрийте с капак и оставете да къкри в продължение на 45 минути или докато зеленчуците омекнат хубаво, като се разбърква веднъж или два пъти. Проверявайте течността от време на време и, ако е необходимо, добавете до 1/4 чаша вряща вода.

4. Поръсете със сол и пипер на вкус. Поръсете всяка порция магданоз, ако желаете.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта