Задушено с картофи и телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г телешко филе, почистено от мазнините и нарязано на кубчета
1 л вряща вода
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. сос Уорчестър
1 скилидка чесън, фино счукан
1 голяма глава лук, нарязана на филийки
2 дафинови листа
1/2 ч.л. червен пипер
Щипка смлян бахар или карамфил
1 ч.л. захар
2 големи картофа
6 моркова
450 г ситен бял лук
3 с.л. брашно
1/2 ч студена вода
Напръскайте тиган с незалепващ спрей за готвене и запържете месото. Добавете врящата вода, лимоновия сок, соса Уорчестър, чесъна, лука, дафиновия лист, червения пипер, подправките и захарта. Покрийте и оставете да къкри в продължение на 2 часа, като се прибавя още вода, ако е необходимо. Нарежете картофите на парчета, а морковите на диагонални филийки; обелете лука. Добавете лука и задушете още 10 минути. Добавете морковите и задушете още 10 минути. Добавете картофите и гответе, докато омекнат. Извадете месото и зеленчуците от съда и ги оставете на топло във фурната, докато сгъстите яхнията със смес от брашното и водата. Оставете да заври. Полейте горещия сос върху месото и зеленчуците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ