Регистрация

Задушено по ирландски

Автор:
Надежда
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
796
Оцени рецептата

2 ч глутен от пшеница, нарязан на кубчета

1 ч моркови, нарязани на кръгчета

1 ч пащърнак, нарязан на кръгчета

1 ч лук, нарязан на кубчета

1 ч картофи, обелени, нарязани

2 дафинови листа

1/2 ч.л. розмарин

1/2 ч.л. чесън, фино счукан

1/2 ч.л. босилек

1 с.л. магданоз, пресен, нарязан

2 ч вода

5 ч.л. светъл соев сос

1/2 ч целина, сушена

4 с.л. вода, студена

4 с.л. царевично нишесте

 

Сложете глутена от пшеница, зеленчуците (с изключение на целината) и билките и подправките в голяма тенджера. Задушете в малко вода или зеленчуков бульон на умерен огън за около 8 минути, като се разбърква, за да се предотврати изгарянето. Добавете водата о соевия сос и оставете да заври. Оставете да къкри още 10 минути или докато зеленчуците омекнат. Добавете целината. Смесете 4 с.л. студена вода с царевичното нишесте. Изключете огъня. Разбъркайте енергично разтвореното царевично нишесте в яхнията. Включете отново котлона и разбъркайте до сгъстяване.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта