Задушено говеждо с гъби шийтаке и бейби зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Универсално брашно
6 супени лъжици масло
1,3 кг почистено и обезкостено говеждо месо, нарязано на хапки
2 големи глави лук - нарязани
1/4 чаша доматено пюре
3 чаши червено сухо вино
2 кутии бульон от говеждо месо - (400 г)
1 супена лъжица кафява захар
680 г бейби червени картофи, нарязани
30 бейби моркова - почистени
340 г бейби тиквички, нарязани наполовина (12-14)
450 г пресни гъби шийтаке, ситно нарязани
3 супени лъжици нарязан пресен риган или 1 супена лъжица сушен
Поставете брашното в тава за печене. Подправете със сол и черен пипер. Разтопете 4 супени лъжици масло в подходящ съд на средно-висока температура. Оваляйте на части месото в брашно, сложете в маслото и запържете до кафяво от всички страни. С решетъчна лъжица, прехвърлете в чиния.
Разтопете 2 супени лъжици масло в същия съд на средно-висока температура. Добавете лука, запържете леко, докато омекне, около 6 минути. Прибавете доматеното пюре и виното. Оставете да кипне, като остържете всички залепнали парченца. Добавете бульона и захарта, а след това говеждото и всички събрали се сокове. Оставете да кипне. Намалете огъня и покрийте частично и оставете да къкри за 1 ½ часа.
Добавете картофите и морковите; оставете да къкри непокрито, докато месото и зеленчуците са почти крехки, около 25 минути. Добавете тиквичките, докато почти омекнат, за около 10 мин. Добавете гъбите и 3 супени лъжици риган, оставете да къкри, докато гъбите омекнат, за около 5 минути. Подправя се със сол и черен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ