Регистрация

Задушено говеждо с гъби шийтаке и бейби зеленчуци

Автор:
lubo
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
894
Оцени рецептата

Универсално брашно

6 супени лъжици масло

1,3 кг почистено и обезкостено говеждо месо, нарязано на хапки

2 големи глави лук - нарязани

1/4 чаша доматено пюре

3 чаши червено сухо вино

2 кутии бульон от говеждо месо - (400 г)

1 супена лъжица кафява захар

680 г бейби червени картофи, нарязани

30 бейби моркова - почистени

340 г бейби тиквички, нарязани наполовина (12-14)

450 г пресни гъби шийтаке, ситно нарязани

3 супени лъжици нарязан пресен риган или 1 супена лъжица сушен

 

Поставете брашното в тава за печене. Подправете със сол и черен пипер. Разтопете 4 супени лъжици масло в подходящ съд на средно-висока температура. Оваляйте на части месото в брашно, сложете в маслото и запържете до кафяво от всички страни. С решетъчна лъжица, прехвърлете в чиния.

Разтопете 2 супени лъжици масло в същия съд на средно-висока температура. Добавете лука, запържете леко, докато омекне, около 6 минути. Прибавете доматеното пюре и виното. Оставете да кипне, като остържете всички залепнали парченца. Добавете бульона и захарта, а след това говеждото и всички събрали се сокове. Оставете да кипне. Намалете огъня и покрийте частично и оставете да къкри за 1 ½ часа.

Добавете картофите и морковите; оставете да къкри непокрито, докато месото и зеленчуците са почти крехки, около 25 минути. Добавете тиквичките, докато почти омекнат, за около 10 мин. Добавете гъбите и 3 супени лъжици риган, оставете да къкри, докато гъбите омекнат, за около 5 минути. Подправя се със сол и черен пипер.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта