Регистрация

Задушено говеждо по съчуански

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
771
Оцени рецептата

1 супена лъжица смлян джинджифил

1/4 чаша нарязан зелен лук

900 г говеждо месо за яхния, нарязано на хапки

6 супени лъжици олио

1 супена лъжица чесън - счукан

3 чаши вода

За соса:

5 супени лъжици чили бобен сос

4 супени лъжици сухо шери

1/2 супена лъжица зърна черен пипер - натрошен

4 цели звездовидни анасона

2 1/2 супени лъжици сладък бобен сос

4 супени лъжици тъмен соев сос

2 чаени лъжички захар

 

Смесете съставките за соса и оставете настрана. Сгорещете олиото в тенджерка и добавете джинджифила, чесъна и лука; гответе за няколко секунди. Добавете месото и варете, докато вече няма червен цвят. Добавете соса и разбъркайте добре. Налейте 2 ч вода, покрийте с капак и оставете да къкри за около час. Добавете останалата вода и варете на слаб огън, докато месото омекне, около един час. Когато е готово, трябва да има чаша и половина сос в тенджерата. Поднася се горещо!





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта