Задушено говеждо по съчуански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 супена лъжица смлян джинджифил
1/4 чаша нарязан зелен лук
900 г говеждо месо за яхния, нарязано на хапки
6 супени лъжици олио
1 супена лъжица чесън - счукан
3 чаши вода
За соса:
5 супени лъжици чили бобен сос
4 супени лъжици сухо шери
1/2 супена лъжица зърна черен пипер - натрошен
4 цели звездовидни анасона
2 1/2 супени лъжици сладък бобен сос
4 супени лъжици тъмен соев сос
2 чаени лъжички захар
Смесете съставките за соса и оставете настрана. Сгорещете олиото в тенджерка и добавете джинджифила, чесъна и лука; гответе за няколко секунди. Добавете месото и варете, докато вече няма червен цвят. Добавете соса и разбъркайте добре. Налейте 2 ч вода, покрийте с капак и оставете да къкри за около час. Добавете останалата вода и варете на слаб огън, докато месото омекне, около един час. Когато е готово, трябва да има чаша и половина сос в тенджерата. Поднася се горещо!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ