Регистрация

Задушена пълнена момордика

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
730
Оцени рецептата

За плънката:

225 г смляно свинско

4 пресни водни кестена, обелени и ситно нарязани

1 ч.л. смлян пресен джинджифил

2 с.л. наситнен зелен лук

1 1/2 с.л. оризово вино или сухо шери

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. захар

1 с.л. светъл соев сос

1 яйце, леко разбито

1 ч.л. царевично нишесте

2 големи момордики, около 340 до 450 г

За соса:

2 с.л. фъстъчено олио

2 ч.л. чесън, счукан

1 1/2 с.л. ферментирал черен боб

1 с.л. оризово вино или сухо шери

3/4 ч пилешки бульон

Сол на вкус

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

1 ч.л. студен пилешки бульон
1 с.л. сусамово олио

 

Смесете всички съставки за плънката в купа. Разбърква се добре. Отрежете краищата на момордиките. Издълбайте ги с остър нож. Напълнете с плънката. Поставете ги в чиния за готвене на пара. Сложете чинията върху решетка в тенджера с гореща вода; покрийте и оставете да се запарят за 20 мин. Извадете от съда. Пригответе соса в друг съд. Първо се загряват 2 супени лъжици фъстъчено олио. Добавете чесъна и ферментиралия черен боб, разбърква се за минута, след което добавете виното, пилешкия бульон и солта. Добавете на течността, останала от запаряването. Оставете сместа да заври. Сгъстява се с разтвореното царевично нишесте и се овкусява със сусамово олио. Изсипете соса върху момордиките и поднесете.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта