Регистрация

Задушен сом

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
736
Оцени рецептата

225 г бекон, нарязан на кубчета

2 скилидки чесън, счукан

2 големи глави лук, нарязан на кубчета

1 зелена пиперка, нарязана на кубчета

1 червена пиперка, нарязана на кубчета

Едросмлян червен пипер

225 г бамя, нарязана на филийки

170 г доматено пюре

900 г сом, нарязан на кубчета

Сол и пипер 2 1/2 ч консервирани домати, нарязани

3 ч рибен бульон

 

Запържете бекона в голяма тенджера. Когато започне да покафенява, добавете лука и нарязаните на кубчета зелена и червена чушка. Гответе в продължение на още около 5 мин. Добавете доматите. Гответе още 5 мин. Прибавете бамята и рибения бульон, оставете да заври и намалете огъня до слаб. Гответе, докато супата започне да се сгъстява. Добавете кубчетата сом и оставете да къкри, до готовност на рибата. Поръсете със сол и пипер. Поднесете с едросмлян червен пипер





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта