Регистрация

Етиопски хапки от брашно от нахут

Автор:
Ivko
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
805
Оцени рецептата

1/2 ч кромид или див лук; нарязан

2 с.л. лют червен пипер

1/2 ч.л. сол

1/3 ч зехтин

1/3 ч етиопски микс от подправки Бербере

2 ч брашно от нахут

олио за пържене

 

В суха тенджера, разбъркайте лука на слаб огън, докато покафенее. Добавете 1/3 ч вода, заедно с лютия пипер, солта и зехтина. Оставете да къкри в продължение на 5 - 10 минути и след това добавете още 2/3 ч вода и берберето. Оставете да заври, покрийте с капак и намалете огъня, като разбърквате често. Междувременно, добавете достатъчно вода към брашното, така че да се получи тесто, подобно на овесени ядки. Оформете на топка. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност до дебелина от 0,5 см и се нарязва на фигури с формички за бисквитки. Запържете парчетата в умерено горещо олио в тиган в продължение на 3 до 4 минути, като се обръщат няколко пъти. Когато станат хрупкави и покафенеят, внимателно ги потопете в соса в тенджерата. Оставете да къкри леко в продължение на 5 или 6 минути, като внимавате да не счупите формичките. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете върху кърпи. Поднесете със соса.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта