Регистрация

Емпанадас с плодове

Автор:
Ivko
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
290
Оцени рецептата

За тестото:

2 ч брашно

2/3 ч мазнина или свинска мас

1/2 ч.л. сол

6 с.л. вода

За плънката:

2 1/2 ч плодове

1 ч.л. канела

1 ч захар

1/2 ч.л. индийско орехче

За месото:

1 глава лук

1 с.л. зехтин

113 мл вода

сол и черен пипер на вкус

1 зелена чушка

226 г доматено пюре

1 с.л. оцет

150 г говеждо, нарязано тънко

 

На тестото: В купа смесете брашното и солта. Нарежете мазнината или свинската мас на парчета с размерите на зърна грах. Добавете малко количество вода, за да се овлажни леко. Оформете тестото на топка. Разточете до около 0,3 см дебелина и се нарязва на кръгчета от по 10 см в диаметър. Поръсете с брашно леко от двете страни на всяко кръгче тесто и след това покрийте с чиста кърпа, докато приготвяте плънката.

На плънката: Почти всякакви плодове или пъпеш могат да се използват. Комбинирайте съставките и сгорещете на котлона. Намачкайте на едра каша.

На месото: Запържете лука и зелената чушка в зехтин. Добавете останалите съставки и гответе в продължение на 20 минути. Добавете месото и покрийте щедро със соса.

На ястието:

Добавете по пълна лъжица от всяка от горните смеси в центъра на кръг тесто. Поставете друг кръг отгоре. Слепете двата кръга заедно, като набодете краищата с вилица. След това може да се пекат на около 180 градуса до кафяво или да се изпържат на маслена баня, да се сварят или изпекат на барбекю.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта