Емпанадас с плодове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
2 ч брашно
2/3 ч мазнина или свинска мас
1/2 ч.л. сол
6 с.л. вода
За плънката:
2 1/2 ч плодове
1 ч.л. канела
1 ч захар
1/2 ч.л. индийско орехче
За месото:
1 глава лук
1 с.л. зехтин
113 мл вода
сол и черен пипер на вкус
1 зелена чушка
226 г доматено пюре
1 с.л. оцет
150 г говеждо, нарязано тънко
На тестото: В купа смесете брашното и солта. Нарежете мазнината или свинската мас на парчета с размерите на зърна грах. Добавете малко количество вода, за да се овлажни леко. Оформете тестото на топка. Разточете до около 0,3 см дебелина и се нарязва на кръгчета от по 10 см в диаметър. Поръсете с брашно леко от двете страни на всяко кръгче тесто и след това покрийте с чиста кърпа, докато приготвяте плънката.
На плънката: Почти всякакви плодове или пъпеш могат да се използват. Комбинирайте съставките и сгорещете на котлона. Намачкайте на едра каша.
На месото: Запържете лука и зелената чушка в зехтин. Добавете останалите съставки и гответе в продължение на 20 минути. Добавете месото и покрийте щедро със соса.
На ястието:
Добавете по пълна лъжица от всяка от горните смеси в центъра на кръг тесто. Поставете друг кръг отгоре. Слепете двата кръга заедно, като набодете краищата с вилица. След това може да се пекат на около 180 градуса до кафяво или да се изпържат на маслена баня, да се сварят или изпекат на барбекю.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ