Регистрация

Домашна лютеница от домати

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
875
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4-5 кг добре узрели домати

4 глави лук

3 с.л. захар

2 с.л. сол

8 скилидки чесън

1 връзка магданоз

6 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Доматите се измиват и обелват. Следва да се смелят на машинка или да се пюрират в чопър. Можете да ги режете на ръка, за да е едра лютеницата, но това отнема доста време. Готовите домати се опитайте да поотцедите от водата. Лука наситнете.

В голяма тава сгорещете олиото и запържете лука до съвсем леко покафеняване. Добавете доматите. Покрийте печката с хартия, защото може да пръска. Добавете захарта и оставете да къкри докато сместа се сгъсти и когато минете с лъжица през нея, остава видима следа от дъното на съда. Следата постепенно се затваря. Тогава добавете наситнения или намачкан чесън, наситнения магданоз и солта. Гответе при непрестанно бъркане още 2 минути.

Тук имате два варианта. Да си изсипете лютеницата директно в паничка и да си я хапнете в рамките на няколко дни или да запазите в буркани. Ако искате буркани, то ги стерилизирайте. Изберете малки бурканчета. Разпределете готовата лютеница в тях и допълнете с по 1 с.л. олио. Завъртете капачките много добре. След това наредете бурканите в тенджера, залейте с вода до капачките и кипнете. Оставете да къкри на слаб огън за 10-тина минути.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта